ΠΑΡΑΛΙΕΣ
της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Παραλία Μακρύς Γιαλός


Σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι, βρίσκεται η παραλία Μακρύς Γιαλός.

Όπως μαρτυρά και το όνομά της πρόκειται για μια παραλία μεγάλη σε έκταση, αμμώδης, χωρίς βότσαλα ή βράχια, και με πεντακάθαρα νερά.

Η παραλία διαθέτει beach bar, εστιατόριο και παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ.

Παραλία Πλατύς Γιαλός


Η φυσική προέκταση του Μακρύ Γιαλού είναι ο Πλατύς Γιαλός, με τον οποίο χωρίζονται μόνο από λίγα βράχια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι εφικτή η διέλευση από την μια παραλία στην άλλη, είτε περπατώντας, είτε κολυμπώντας.

Αγ. Κυριακή & Βούτη


Σε απόσταση 2 χλμ. από το χωριό Αγκώνα βρίσκεται η παραλία της Αγίας Κυριακής με τα γαλαζοπράσινα νερά της. Η παραλία είναι με άμμο, πολύ κοντά λειτουργεί καντίνα και υπάρχουν ψαροταβέρνες και εγκαταστάσεις εστίασης στην περιοχή.

Στην παραλία της Αγίας Κυριακής θα πάτε είτε από το χωριό Αγκώνα είτε από τον οικισμό Ζόλα, υπάρχουν οι σχετικές πινακίδες. Η παραλία απέχει και 18 χλμ. από το Αργοστόλι.

Δεξιά της παραλίας της Αγίας Κυριακής είναι άλλη μια πανέμορφη παραλία, η Βούτη που έχει πρόσβαση από το χωριό Ζόλα με σχετικά καλό χωματόδρομο.

Κορώνη


Κοντά στο χωριό Θηράμονας, λίγο μετά τα Λουρδάτα θα συναντήσετε την παραλία της Κορώνης. Η παραλία είναι ιδανική για όσους προτιμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία και ησυχία στα καταγάλανα νερά της και να παίξουν στη χρυσή της άμμο.

Η παραλία είναι καταφύγιο της χελώνας Καρέτα Καρέτα. Προτιμότερο είναι να είστε εφοδιασμένοι με νερό και φαγητό πριν την επίσκεψή σας στην παραλία λόγω του ότι είναι ανοργάνωτη.

Σπαρτιά


Παραλία με ζεστά αλλά και ρηχά νερά την καθιστούν από τις ιδανικότερες για οικογένειες. Βραχάκια που υπάρχουν εκεί προσελκύουν τους φανατικούς του ψαρέματος με καλάμι, αλλά και όσους τους αρέσουν οι βουτιές από τα βράχια. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το χωριό δίπλα στο μικρό γραφικό λιμανάκι.

Δεν είναι ιδιαίτερα αξιοποιημένη σε σχέση με άλλες στο νησί είναι όμως γραφική και μπορείτε να απολαύσετε ήρεμα το μπάνιο σας με ησυχία και με τα ταβερνάκια να σας περιμένουν να δοκιμάσετε τις λιχουδιές τους.

Μινιά ή Μινιές


Τέσσερα χιλιόμετρα από το Αργοστόλι θα δείτε μια σειρά από τρεις παραλίες. Με πεντακάθαρα νερά κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού όμορφες παραλίες που προτιμούνται από πολλούς παραθεριστές.

Η πρώτη είναι μια οργανωμένη παραλία στην οποία μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας με άνεση στην άμμο μαζί με τα παιδιά σας. Οι άλλες δύο παραλίες είναι ήσυχες όμως μη οργανωμένες και προτιμούνται από όσους απεχθάνονται την πολυκοσμία.

 

Κλιματσιά


Σε μικρή απόσταση από το χωριό Σπαρτιά βρίσκεται η παραλία Κλιματσιάς. Πρόκειται για αμμουδερή παραλία που περιτριγυρίζεται από ψηλά βράχια τα οποία την καθιστούν κατάλληλη για κολύμπι και για παιδιά αφού δεν την πιάνει ο άνεμος.

Αν έχετε κάποιο σκάφος εδώ είναι ωραίο μέρος για αγκυροβόλι για να απολαύσετε ήρεμα τις διακοπές σας στο νησί. Για τους λουόμενους υπάρχει καφετέρια και ταβέρνα για να ξεδιψάσουν και να ικανοποιήσουν το αίσθημα τις πείνας μετά τα παιχνίδια με την άμμο.

Άμμες


Εννιά χιλιόμετρα από το Αργοστόλι σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο έχετε την ευκαιρία να κάνετε το μπάνιο σας ενώ συγχρόνως βλέπετε τα αεροπλάνα να περνούν από πάνω σας σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η παραλία Άμμες είναι περιοχή με οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα και πρόκειται για παραλία που προτιμάται και από τουρίστες αλλά και από ντόπιους για κολύμπι.

Είναι ρηχή αμμώδης παραλία ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Καφές, φαγητό, ομπρέλες και ξαπλώστρες δίνουν ένα τόνο απόλαυσης και άνεσης στο μπάνιο σας.